Norges Triatlonforbund

Norges Triatlonforbund er medlem av Europe og World Triathlon. Flere av våre internasjonale konkurranser og mesterskap har blitt eksponert til hendelser rundt klima i 2023 . Dette har sterkt påvirket oss som idrett og vi ser også at det er noe vi blir nødt til å forholde oss til i årene fremover. Vi svømmer primært i åpent vann, hav eller innsjø. Og vi konkurrerer ute. I år har 4 konkurranser blitt påvirket av dårlig vannkvalitet som følge av nedbør og ekstrem varme. I tillegg har en konkurranse blitt avlyst pga skogbrann med nedsatt luftkvalitet.
For oss som idrettsforening skaper dette usikkerhet for våre arrangører og vi kan ende opp med begrenset tilførsel av nye arrangører. Våre utøvere får en uforutsigbare konkurranse kalender og de må reise steder uten å få viktige poeng på veien mot OL.

Levert av Anette Brurås